Fra fritidshjem til fritidsklub

Den væsentligste forskel på fritidshjem og fritidsklubben er, at jeres barn for første gang går fra pasningsordningerne til et fritidstilbud.

Idet fritidsklubben er et tilbud, har vi andre normeringer, færre voksne pr. barn og andre aktiviteter at byde på. Det betyder bl.a. at vi ikke tjekker om børnene møder ind i klubben efter skoletid til forskel fra fritidshjemmet.

Det betyder at I fra nu af skal til at lave aftalerne barn og forældre imellem. Til forskel fra fritidshjemmet, hvor pædagogerne holder styr på hvem der skal hjem hvornår osv.

 

De fleste børn syntes det er spændende, og det er som regel også sværest for jer forældre at jeres barn allerede skal starte i klub.

Velkomstfolder
I november måned udsendes via skolens Aula en velkomstfolder. 
Hent folderen her: Velkommen 3A, 3B, 3C, 3D og 3E (pdf - 3,4 MB)

Hvorfor skal mit barn gå i fritidsklub?
Er det virkeligt nødvendigt at indmelde mit barn i klub? Ja, det er det faktisk. Her en kort video med PH.D. Søren Østergaard, Center for Ungdomsstudier, som fortæller om hvorfor ...


 
Du kan også høre Søren Østergaard som Podcast på Apple Podcast eller Google Podcast, når du har tid og lyst. Søg efter Fritidsklubben Kastellet. Vi har kaldt afsnittet "Fra fritidshjem til fritidsklub" i serien ForældreCAST. 

Eller lyt med lige her 


Fritidsklubben Kastellet · Fra fritidshjem til fritidsklub

 

Opstartsfasen
Når dit barn er startet i klub, er det selvfølgelig op til jer at afgøre, hvor meget barnet skal benytte klubben. Vi anbefaler dog, at barnet benytter klubben meget i opstarten, så vi kan lære hinanden at kende og barnet kan deltage i de planlagte introduktionsaktiviteter.

Børnene får lidt mere ansvar, når klublivet begynder. Det betyder, at børnene frit kan komme og gå. Vi forventer, at dit barn selv tjekker ind og ud og siger goddag/farvel til en voksen. Aftaler angående gå-hjem tider og aktiviteter før og efter klubben, skal du selv aftale med dit barn. Vi hjælper selvfølgelig gerne med dette i opstartsperioden.

Tidsplan

 

November 2023: Udsendelse af præsentationsfolder fra fritidsklubben til forældre via skolens Aula.
   
Marts 2023:        Overleveringsmøder mellem skole (lærer/skolepædagoger) og fritidsklubbens personale.
  Klubbesøg af skolepædagoger og KKFO-børn.
   
April 2023 Rundvisning for børn og forældre i Fritidsklubben Kastellet.
   
1. maj 2023: 3. klasserne starter i fritidsklub.


Den første dag vil medarbejdere fra Klub Kastellet stå klar til at følge klassen over i klubben på Kastelsvej 60a efter skoletid. Når vi kommer over på klubben har vi lavet et intro-program i den første uge. Her introduceres børnene til alle vores aktiviteter og faste rumfordeling.
  

Har du generelle spørgsmål til opstarten er du altid velkommen til at henvende dig til klubben på tlf. 42 60 45 45 eller på 

Praktisk information

Åbningstider 
Mandag-fredag 13-18. 

Madordning
Klub Kastellet tilbyder hver dag i eftermiddagstimerne alle medlemmer et let måltid.

 

Betaling mad og aktiviteter

Læs mere her Betaling til klubben

Mobilpolitik
Det er tilladt at have sin mobiltelefon eller tablet med i klubben - på eget ansvar. 
Mobiltelefonen skal dog være slukket fra børnene ankommer fra skole til Fritidsklubben Kastellet - og indtil kl. 16.00. 

Tilmelding til nyhedsbrev
Al information om aktiviteter og forældre-info sker via vores nyhedsbrev. Tilmeld dig her.
 

Til børnene

Velkommen til fritidsklubben Kastellet. Vi glæder os til 3. klasserne kommer den 1. maj
(Enkelte rum er ændret siden denne video blev optaget i 2021)


Vi vil gøre alt for at tage godt imod dig, når du starter i Klub Kastellet. Du kan altid spørge en af de voksne om hjælp eller spørge dem, hvis der er noget, du er i tvivl om. Vi har arrangeret nogle fællesaktiviteter i den første tid, efter du er startet, som vi anbefaler, at du deltager i.