Mobilpolitik

 

Ny mobilpolitik pr. 8. august 2022 (gældende for både mobil og tablet)
Det er tilladt at have sin mobiltelefon eller tablet med i klubben - på eget ansvar. 

De skal dog være slukket fra børnene ankommer fra skole til Fritidsklubben Kastellet - og indtil kl. 16.00. 

Det man gerne må er at have mobilen på sig, så forældre og børn kan ringe eller sende SMS til hinanden. Ved konkrete værkstedsaktiviteter (tekster til sang eller mønstre i krea-værkstederne) må mobil selvfølgelig også benyttes.

Akutte og vigtige beskeder der skal nå frem til barnet i løbet af dagen, gives videre til barnet efter opringning til de voksne på klubbens mobilnummer 42 60 45 45. 

 


Indsigt: 
Der er mange holdninger til skoler og fritidsinstitutioners mobilpolitik; skal der være totalforbud, ingen regler eller findes der en gylden middelvej? 

Vi bygger vores mobilpolitik på både pædagogernes faktiske oplevelser i klubben og den gænse viden på området. 


Baggrund:
I Fritidsklubben Kastellet har vi taget udgangspunkt i personalets observationer over længere tid. 


I Fritidsklubben Kastellet mener vi ikke, at et totalforbud af mobiltelefoner/tablets er løsningen. Men vi oplever samtidig, at flere og flere børn har svært ved at administrere brugen gennem dagen på klubben. Nogle børn kan i perioder opleves som meget passive og alene med deres mobiler.

Samtidig indgår mobiltid også i vores samlede bedømmelse af det samlede tidsforbruget af  Skærmtid, kendetegnet ved aktiviteterne Gaming, PlayStation og altså også mobiltid. 

Vi anerkender dog også, at mobiltelefonen i dagens børnetilværelse indgår som et naturligt element i børnenes sociale netværk i løbet af dagen.

 

Ønsket resultat:
Vi vil med den nye mobilpolitik gerne anspore børnene til mere samvær og fællesskab omkring nogle af de mange aktivitetstilbud Fritidsklubben tilbyder, herunder gerne mere fokus på bevægelse og udeliv.

Vi vil gerne skabe rammerne for relationer med Fritidsklubbens øvrige børn uden for mobiluniverset. 

Vi tror ikke på, at regler alene gør en forskel, så vi har også fokus på emnet "Digital Dannelse" og samarbejder p.t. med Børns Vilkår omkring emnet via workshops i klubben.

 

Tal gerne med dit barn om:

  • Det er godt at holde pauser fra skærmen.
    – Fritidsklubben er et af disse steder til efter kl. 16.00. 
  • Det er helt ok ikke at svare på beskeder fra vennerne lige med det samme.
  • Lav aftaler om morgenen omkring legeaftaler, sport m.m.

     

I er naturligvis altid velkomne til at ringe, maile eller komme forbi og få en snak, hvis I tænker at vi kan hjælpe i forhold til ovenstående.